Како системот Shuttle Mover ја подобрува ефикасноста на електроенергетската индустрија?

ставови

1. КлиентIвовед

1-1

Yangzhou Beichen Electric Group Co., Ltd. е основана во август 2000 година. Со регистриран капитал од £110 милиони CNY, се наоѓа во зоната на економски и технолошки развој Јангжу.По години на развој, таа формираше шема за управување со група која интегрира дизајн на енергија, производство на опрема, инженерска конструкција и обука за теоретски и практични знаења за електрична опрема.

2. Автоматски магацин

- Сшатлдвигателсистем
- Лнешто повеќе од 1000 кг
- 1016 слотови за складирање
- Автоматско складирање и складирање
- 2,14 метри и 1,8 метри и 9,2 метри
- 1 товарен дигалка
- 2 дигалки за шатл
- 4 комплети шатл и шатл-двигатели

Автоматизираниот магацин го прифаќашатл двигателсистеми се користи за складирање на материјали со тежина од еден послужавникпомалку од 1000 кг, униформа форма и големина, и целата внатре и надвор.1016 позиции за складирањесе поставени, а палетата може да ја реализира функцијата наавтоматско влезно и излезно.Вкупната висина на секој кат е2,14 метри, кој може да складира палети со висина на редење од1,8 метри.Вкупната висина на автоматизираниот магацин е9,2 метри, а системот на опрема е опремен со1 товарен дигалка, 2 дигалки за шатл, 4 комплети шатл и шатл-двигатели, итн за автоматско складирање и извлекување на палети.

2-1

3-1

4-1-1

Капацитет за работа на системот: Влезната ефикасност на магацинот на системот за шатл-двигател е 25 палети/час, а излезната ефикасност е 25 палети/час.

3. Придобивки од проектот
Преку модуларната комбинација на опрема се реализира интензивното складирање и автоматското складирање и извлекување на енергетските материјали во магацинот, се подобрува капацитетот на складирање и оперативната ефикасност и се подобрува рафинираното ниво на управување со магацинот.

4. Предности на Shuttle Mover System

Системски функции:

  • Шатлот што се движи надолжно, попречно се движишатл двигател, а вертикално подвижниот вертикален транспортер претставува систем за шатл-двигател;
  • Преку модуларната комбинација на единица опрема може да се реализира складирањето и извлекувањето на стоката;
  • Управувајте и распоредувајте прекуWMSиWCSсофтвер.

Силите на системот:

  • Може да се реализирацелосно автоматско 24-часовно работење без екипаж;
  • Преместувачот на шатлот може многу да ги промени слоевитеподобрување на флексибилностана системот;
  • Движењата во трите насоки се целосно независни, што можемаксимизирајте ја ефикасноста на системот;
  • Системот е многу скалабилен и со зголемување на бројот на шатлови и шатл-двигатели, може да ги реши операциите на влез и излез за време на врв и долина;
  • Високата конзистентност на логистиката и протокот на информации се реализира преку управување со WMS и распоред на WCS.

 

 

 

NanJing Inform Storage Equipment (Group) Co., Ltd

Мобилен телефон: +86 13851666948

Адреса: бр. 470, улица Јинхуа, округ Jiangning, Nanjing Ctiy, Кина 211102

Веб-страница:www.informrack.com

Е-пошта:kevin@informrack.com

 

 


Време на објавување: Мар-24-2022

Следете нè