Систем за складирање

 • Двонасочен радио шатл систем

  Двонасочен радио шатл систем

  1. Поради континуираното зголемување на домашните трошоци за земјиштето и трошоците за работна сила, како и огромното зголемување на масовните прописи за производи на е-трговија и барањата за нарачки за ефикасност на складиштето, двонасочниот радио шатл систем привлече поголемо внимание на претпријатијата, неговата примена станува сè пообемна, а пазарната скала е се поголема и поголема

  2. Двонасочниот радио шатл систем е голема иновација во технологијата на логистичка опрема, а неговата основна опрема е радио шатл.Со постепеното решение на клучните технологии како што се батериите, комуникациите и мрежите, двонасочниот радио-шатл систем брзо се примени на логистичките системи.Како уникатен автоматски логистички систем, тој главно ги решава проблемите на густо складирање и брз пристап.

 • Двонасочен мултишатл систем

  Двонасочен мултишатл систем

  Ефикасната и флексибилна комбинација на „двонасочен мулти-шатл + брз лифт + работна станица за подигање стоки до лице“ ги задоволува барањата на клиентите за различна влезна и излезна фреквенција.Опремен со софтвер WMS и WCS независно развиен од INFORM, тој ефикасно ја оптимизира редоследот на подигање нарачки и испраќа разновидна автоматизирана опрема за да постигне брзо складирање и може да собере до 1.000 стоки по лице на час.

 • Четиринасочен мултишатл систем

  Четиринасочен мултишатл систем

  Во последниве години, технологијата за логистичка автоматизација во домашната и меѓународната индустрија за автоделови брзо се развива и применува.Паметните логистички решенија се широко користени во работните сценарија за складирање, дистрибуција и сортирање, кои имаат позитивен ефект врз флексибилноста, ниската цена, интелигенцијата и точноста на складирањето.

 • Четиринасочен радио шатл систем

  Четиринасочен радио шатл систем

  Четиринасочен радио-шатл систем: целосното ниво на управување со локацијата на товарот (WMS) и способноста за испраќање опрема (WCS) може да обезбеди стабилно и ефикасно функционирање на целокупниот систем.Со цел да се избегне чекање за работа на радио шатлот и лифтот, дизајнирана е тампон-подвижна линија помеѓу лифтот и решетката.Радио шатлот и лифтот ги пренесуваат палетите на тампон транспортната линија за операции за пренос, а со тоа ја подобруваат ефикасноста.

 • Систем за преместување на шатл

  Систем за преместување на шатл

  Во последниве години, системот за шатл-двигател се разви во флексибилна, лесна за употреба, заштеда на енергија и еколошка нова опрема за испорака во логистичката индустрија.Преку органска комбинација и разумна примена на шатл-двигател + радио шатл со густи магацини, може подобро да се прилагоди на развојот и променливите потреби на претпријатијата.

 • Miniload ASRS систем

  Miniload ASRS систем

  Сложувачот на мини товар главно се користи во складиштето AS/RS.Единиците за складирање обично се како канти, со високи динамички вредности, напредна и штедлива технологија за погон, што му овозможува на складиштето за мали делови на купувачот да постигне поголема флексибилност.

 • ASRS + радио шатл систем

  ASRS + радио шатл систем

  Системот AS/RS + радио шатл е погоден за машини, металургија, хемикалија, воздушна, електроника, медицина, преработка на храна, тутун, печатење, автоделови, итн, исто така погоден за дистрибутивни центри, големи логистички синџири за снабдување, аеродроми, пристаништа , исто така, магацини за воен материјал и простории за обука на професионалци од логистика во колеџи и универзитети.

 • Поткровје шатл

  Поткровје шатл

  1. Attic Shuttle System е еден вид целосно автоматизирано решение за складирање канти и картони.Може да складира стоки брзо и прецизно, зафаќа помалку простор за складирање, бара помалку простор и е во пофлексибилен стил.

  2. Тавански шатл, опремен со подвижна вилушка нагоре-надолу, се движи по багажникот за да го реализира товарењето и растоварувањето на различни нивоа.

  3. Работната ефикасност на Attic Shuttle System не е повисока од Multi Shuttle системот.Значи, посоодветно е за складиштето кое бара не толку висока ефикасност, со цел да се заштеди трошоци за корисниците.

 • Преместувач на шатл

  Преместувач на шатл

  1. шатл двигател, работи во комбинација со радио шатл, е целосно автоматски и систем за складирање со висока густина,се состои од шатл-двигател, радио шатл, багажник, подигач на шатл-двигател, систем за пренос на палети, WCS, WMS и така натаму.

  2. шатл двигателсистемis широко се користат во различнииндустрии, како облека, храна и пијалоциe, автомобил, ладен ланец, тутун, струја и така натаму.

 • Четиринасочен мулти-шатл

  Четиринасочен мулти-шатл

  1. Четиринасочен Multi Shuttle е интелигентна опрема за ракување, која се користи за канти или складирање картонски кутии.Тоа е ефикасен систем кој овозможува брзо и прецизно сортирање и подигање, заштедувајќи простор и флексибилност.

  2. Четиринасочниот шатл-системот Информ се состои од повеќестепени багажници, четиринасочни мулти-шатлови, преден кеш транспортер, подигач, станица за подигање и софтверски систем.Преден транспортер на секое ниво соработува со шатл на исто ниво.Секое ниво може да биде опремено со шатл или неколку нивоа да делат шатл.Мултифункционалниот композитен подигач на крајот на патеката, може да ги менува нивоата на шатлот, да ја испорача стоката до предниот транспортер.

  3.Четиринасочниот систем за автоматско складирање Multi Shuttle е особено погоден за индустријата за е-трговија и автомобилската индустрија.

 • Радио шатл

  Радио шатл

  1. Системот за багаж за радио шатл е анполуавтоматскирешение за складирање за индустриски магацин, користејќи шатл наместо виљушкар за складирање на стоки внатреof лавици.2.Какорадиошатл само повратиsпалетатана краевите на решетката, епогоден застоки со помала категорија и големи серии, како што се храна, тутун, замрзнувач, пијалоци, аптекаи сл. Општо земено,една лентаisзасамоедна категоријаofстоки

 • Мулти шатл

  Мулти шатл

  1.Мулти шатлsсистемот се состои од повеќестепени багажници, шатл, транспортер пред багажникот, подигач, станица за подигање и софтвер.Секое ниво на транспортерот соработува со шатл и еден шатл може да се распредели само на едно или повеќе нивоа.Лифтот на крајот од патеката ја доставува стоката до транспортерот.

  2.Мулти шатл, какоефикасна опрема за складирање канти и картонискладирање,е најдобриот избор за подигање нарачки и надополнување на мали стоки, исто такаможеда се користи за привремено складирање за поддршка на операциите на производната линија.Тоадозволувабрзо и точно сортирање и избор, заштедувајќи простор и флексибилност.

  3. Стоката се доставува доберењестаницапреку опрема за преносby брзо и точно сортирање, за да се обезбеди висока работна ефикасност.Мулти шатлsсистемis особено погоден за индустријата за е-трговија и автомобилската индустрија.

12Следно >>> Страница 1/2

Следете нè

 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер
 • партнер